Wat zijn de veranderingen na de nieuwste updates van MetaGeek Tonic?

Al een paar maanden nadat het nieuwste lid van het MetaGeek portfolio, MetaGeek Tonic, geïntroduceerd is staan de eerste twee updates voor u klaar. Graag nemen we u mee in alle toevoegingen en aanpassingen van de versies 1.1 en 1.2 van deze real-time Wi-Fi Packet Analyzer.

Met Tonic kunt u in real-time zien welke packages u binnenkrijgt op uw netwerk. Denk aan Authentication Frames, Data Frames, … De software is onderdeel van een jaarlijkse subscriptieservice van MetaGeek, de Enterprise Suite. Naast Tonic bestaat de bundel verder uit Chanalyzer en Eye P.A. Wij bieden de service op zichzelf aan of gebundeld met diverse producten. Ontdek nu →

Tonic 1.1

In de eerste update zijn er vooral meerdere veranderingen aan het design. Er zijn verder verschillende bug fixes uitgevoerd. Meer informatie? Ontdek de update op de website van MetaGeek.

Design

  • Het lettertype is aangepast en de lay-out van het startscherm is geüpdatet.
  • De icoontjes in de tooltips zijn veranderd. Het soort icoontje reflecteert nu de slice. Bijvoorbeeld; Packets en Packet Types hebben nu het icoon van een envelop.
  • Notificaties verschijnen in het vervolg, met één consistent design, op één plek (boven in het scherm). Hiernaast supporten ze nu ook built-in buttons in verschillende kleuren.
  • De moveable splitters tussen de Networks Table en de Spectrum Graphs hebben een nieuw design.

Techniek

  • In het BSSID-scherm is een time slice toegevoegd voor Broadcast. Gebruikers hebben nu inzicht in hoeveel tijd is besteed aan ‘broadcast verkeer’, bijvoorbeeld beacons.
  • PCAPNG-bestanden worden opgeslagen. In deze bestanden vindt u informatie over de acties van capture adapters.
  • Tonic ondersteunt nu het terugschakelen naar live-gegevens na het openen van een PCAP.

Tonic 1.2

In vergelijking met versie 1.1 is versie 1.2 vooral gefocust op de techniek achter Tonic. MetaGeek heeft ook over deze update een artikel geschreven op hun website.

  • Vanaf versie 1.2 heet Tonic support voor Client Following. Dit betekend dat wanneer een gebruiker meer dan één Packet Capture Adapter heeft (en inzoomt op een client), de software de tweede en derde adapters kan gebruiken om de client te zoeken op andere kanalen.
  • Capture Channel Graphs zijn toegevoegd. Dit betekend dat u in dit model kunt zien op welke kanalen uw packet capture adapters actief waren.
  • In de Packet Flow-pop-up geeft Tonic op basis van het frametype nu verschillende decoderingen weer. Bijvoorbeeld; Probe Requests tonen nu de SSID.
  • Het AP Radio Details scherm heeft nu een QBSS Utilization bar chart. In de Additional Capabilities sectie kunt u nu Neighbor Reports, Fast Roaming en Protected Management Frames weergeven.