Alcadis is Value Added Distributor van de producten van MetaGeek en is gespecialiseerd in het ontwerpen van Wi-Fi infrastructuren. Samen met onze partners hebben wij voor de meest complexe situaties WLAN projecten succesvol opgeleverd. Deze kennis en expertise stellen wij via diverse professional services aan onze partners beschikbaar, zo ook onze Site Survey Services. Om een gedegen advies over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk te kunnen geven, is het cruciaal om eerst de locatie en de wensen van het netwerk inzichtelijk te maken middels een site survey.

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst worden de scope van het project en de wensen en eisen voor het netwerk inzichtelijk gemaakt. Aan de hand hiervan kunnen wij verschillende Site Survey Services aanbieden. Alcadis beschikt over ervaren engineers met specifieke kennis van Wi-Fi technologie die u hierbij kunnen ondersteunen. Een engineer komt op locatie verschillende metingen te doen, waarmee we het radio spectrum in beeld brengen en aanwezige storingsbronnen detecteren. Daarbij doen we ook enkele performance testen met Wi-Fi apparatuur om te bepalen wat de meeste geschikte hardware, locatie en settings voor de access points zijn. Onze bevindingen en adviezen verwerken wij vervolgens in een uitgebreide rapportage met hierin verschillende heatmaps van de locatie.

Kom met ons in contact →

Site Survey Services voor iedere locatie

Afhankelijk van de grootte van het project, het soort locatie en de verwachtingen van het netwerk bieden wij verschillende gradaties aan Site Survey Services. Deze zijn toepasbaar voor type locatie, zowel indoor als outdoor. Wij hebben ervaring met de uitrol van Wi-Fi netwerken en het doen van site surveys op de volgende locaties:

– Indoor

Kantoorpanden, retail, scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, evenementenlocaties, bioscopen en theaters, horeca, etc.

– Outdoor

Stadscentra, evenemententerreinen, campings, bungalowparken, strand, sportcomplexen, land- en tuinbouw, boerderijen, daklocaties (point-to-point), etc.

– Industrie

Industrieterreinen, havens, magazijnen, loodsen, boorplatforms, etc.

– Specials

Vluchthavens, openbaar vervoer, stadions, snelwegen, cruiseschepen (ook offshore), etc.